Kako zaščititi vašo mobilno napravo Android pred novo grožnjo?

Konec meseca julija so varnostni strokovnjaki odkrili nevarno varnostno ranljivostmobilnem operacijskem sistemu Android, ki ji je bila dodeljena oznaka Stagefright. Novi ranljivosti je izpostavljenih kar 95 odstotkov uporabnikov pametnih mobilnih telefonov Android, hekerji pa lahko napadejo tako, da na mobilnik pošljejo sporočilo MMS. Le nekaj mesecev za tem pa so nepridipravi našli novo ranljivost v mobilnem operacijskem sistemu Android, ki napadalcu omogoča, da brez našega dovoljenja izvaja razne operacije na našem mobilniku. Tu gre za nevarno varnostno ranljivost Stagefright 2.0, ki jo lahko napadalci brez težav izkoristijo z okuženo datoteko formata MP3 ali MP4.

Čeprav bo podjetje Google v kratkem izdalo popravek, ki bo v celoti odpravil varnostno ranljivost Stagefright 2.0, so poznavalci prepričani, da bo posodobitev sprva na voljo zgolj uporabnikom Googlovih naprav družine Nexus, pri ostalih proizvajalcih pa bo na popravek po vsej verjetnosti potrebno čakati tudi po več mesecev. Zaradi tega vam priporočamo, da na vašo mobilno napravo ne prenašate datotek MP3 in MP4 iz neznanih spletnih portalov, kar še posebno drži za piratske vsebine. Ker pa lahko napadalci ranljivost Stagefright 2.0 izkoristijo tudi preko okuženih aplikacij, vam priporočamo, da na vaši mobilni napravi Android uporabljate le tisto programsko opremo, ki jo nujno potrebujete in je bila prenesena z uradnega Googlovega spletnega portala Google Play.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več