Je to androidni telefon, ki bo pometel s konkurenco?

Ljubitelji zmogljivih pametnih mobilnih telefonov Android bodo na svoj račun prišli 16. maja letos, in sicer v okviru konference, ki se bo odvijala v Londonu. Podjetje OnePlusbo namreč v okviru posebne konference predstavilo najzmogljivejši pametni telefon doslej. OnePlus je v zadnjih letih nedvomno postal velik in pomemben igralec na trgu mobilne telefonije, saj njegovi izdelki namreč ponujajo odlično kakovost, dobro zmogljivost in sprejemljivo maloprodajno ceno.

Njihov prihajajoči pametni mobilni telefon OnePlus 6 seveda ne bo nobena izjema, še več, lahko bi celo pošteno zagrenil življenje konkurenčnima podjetjema Apple in Samsung, saj bi jim lahko speljal marsikaterega zahtevnega uporabnika storitev mobilne telefonije. Prva posebnost pametnega mobilnega telefona OnePlus 6 bo zaslon, saj bo imel razmerje stranic 19 proti 9, kar v praksi pomeni nadvse visok in ozek zaslon z diagonalo kar 16-centimetrsko oziroma 6,28-palčno diagonalo. Ločljivost zaslona naj bi znašala kar 2.280 x 1.080 slikovnih točk, kar je po mnenju strokovnjakov povsem dovolj za prikaz kristalno čistih slik. Ostala strojna oprema pa naj bi obsegala še zmogljiv procesor Qualcomm Snapdragon 845, kar šest oziroma celo osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti oziroma 128 gigabajti prostora.

Pametni mobilni telefon OnePlus 6 naj bi razpolagal še z dvema digitalnima fotoaparatoma ločljivosti 12 milijonov in pet milijonov slikovnih točk, ločljivost sprednje kamere pa vsaj zaenkrat še ni bila razkrita. Prav tako neznana ostaja maloprodajna cena novosti, čeprav se na spletu govori, da bomo morali za najzmogljivejšo različico po vsej verjetnosti odšteti okoli 600 evrov. Na vgrajenem pomnilniku pa bo seveda nameščen lasten mobilni operacijski sistem Oxygen OS, ki bo pričakovano temeljil na osnovi preizkušenega operacijskega sistema Android 8.1 Oreo.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.