HTC pripravljen na spopad s podjetji Samsung in Apple

Pri podjetju HTC je že vse pripravljeno za prestavitev novih pametnih mobilnihtelefonov družine Ocean, s katerimi naj bi se zoperstavilo celo vodilnima podjetjema Samsung in Apple. Gigant mobilne telefonije naj bi ponudil v prodajo kar tri modele nove družine telefonov, in sicer Ocean Master, Ocean Smart in Ocean Note, pri čemer bo slednji zdaleč najzmogljivejši. Nova družina pametnih mobilnih telefonov podjetja HTC bo precej drugačna od zdajšnjih modelov, zato bo zanimivo spremljati, kako se bodo kupci odzvali na novo ponudbo nekdaj zelo uspešnega podjetja.

Najbolj pomembna novost pametnih mobilnih telefonov HTC Ocean bo odsotnost 3,5-milimetrskega priključka za slušalke, nadomestil pa ga bo pričakovano vmesnik USB-C, ki se bo uporabljal še za prenos podatkov in za polnjenje. Nič manj zanimivo ne bo niti dejstvo, da so se inženirji podjetja HTC odpovedali klasičnemu gumbu za upravljanje z glasnostjo zvoka. Tega so nadomestili s ploščico občutljivo na dotik, sistem pa so poimenovali Sense Touch. Ta poleg možnosti upravljanja z zvokom ponuja še možnost upravljanja z glasovnim iskanjem Google Now ter upravljanje z večpredstavnostnimi vsebinami. Za ta namen bodo pri podjetju HTC pripravili še prenovljen grafični vmesnik, ki bo povsem prilagojen na dotik občutljivi ploščici Sense Touch.

Pametni mobilni telefoni HTC Ocean Master, Ocean Smart in Ocean Note bodo opremljeni z zasloni z diagonalo med 14-centimetri (5,5-palci) in 17,8-centimetri (5,7-palci), podatke bo preračunaval procesor MediaTek, na voljo pa bodo črna, bela in modra različica. Podjetje HTC bo nove pametne mobilne telefone predstavilo na konferenci »For U«, ki bo potekala 12. januarja.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.