HP 10 Plus: Tablica za zahtevnejše

Podjetje HP je presenetilo s predstavitvijo nove družine tabličnih računalnikov 10 Plus, ki se bo zlahka prikupila tudi najzahtevnejšim uporabnikom. Tablica je namreč opremljena s kakovostnim 10,1-palčnim (25,7-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti kar 1.920 x 1.200 slikovnih točk. Za dovoljšnjo računsko moč pa skrbi 4-jedrni procesor Allwinner A31 frekvence enega gigaherca (sredice ARM Cortex-A7) v navezi z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika.

Tablični računalnik HP 10 Plus so inženirji opremili še s 16 gigabajti vgrajenega pomnilnika razširljivega preko pomnilniške kartice microSD. Za zajem fotografij je na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk, spletnim konferencam pa je kos spletna kamera ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk. Šest ur avtonomije zagotavlja baterija kapacitete 7.700 (mili)amperskih ur, za povezljivost pa je poskrbljeno s brezžičnima povezavama Bluetooth 4.0 in Wi-Fi 802.11n.

Na vgrajenem pomnilniku tabličnega računalnika HP 10 Plus je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.4 KitKat z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom. Novost bo sprva naprodaj v Združenih državah Amerike, zanjo pa bo potrebno odšteti preračunanih 225 evrov. V evropskem prostoru bo za tablico HP 10 Plus potrebno odšteti okoli 280 evrov.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več