Google z dvema novima pametnima urama v začetku naslednjega leta

Produktni vodja za mobilni operacijski sistem Android Wear 2.0, Jeff Chang, je za ameriški The Verge potrdil razvoj dveh novih modelov pametnih ur. Pri Googlu uradno predstavitev načrtujejo v začetku leta 2017. Skupaj z novima pametnima urama bo uradno predstavljena tudi druga generacija mobilnega operacijskega sistema Android 2.0, ki ga pri Googlu razvijajo za naslednjo generacijo pametnih ur.

Chang ob tem poudarja, da so pametne ure kategorija, ki se nahaja šele na začetku in pri Googlu so očitno trdno prepričani, da imajo na trgu veliko priložnost. Nenazadnje se na platformi Android v tem trenutku ne ponuja nobena konkurenčna in primerna alternativa applovi pametni uri Apple Watch. Google bo z Android 2.0 na trg pametnih ur prinesel pametnega asistenta, ki je danes prisoten že v telefonih Pixel in tudi možnost povsem samostojnega delovanja brez potrebe po komunikaciji s pametnimi telefonom. To velja tudi za mobilne aplikacije. Android Wear 2.0 se nahaja v zaključni fazi testiranja pred uradno predstavitvijo.

Zanimivo pri prvih informacijah o googlovi nameri o razvoju in prodaji pametnih ur je način sodelovanja, ki naj bi si ga pri Googlu izbrali. Namesto povsem samostojnega razvoja, kot je to danes že praksa pri pametnih telefonih in hibridnih prenosnikih, naj bi pri Googlu s proizvajalci sodelovali na podoben način kot s telefoni Nexus. To pomeni navedba blagovne znamke proizvajalca v kombinaciji z googlovo blagovno znamko. Vendar pa slednje še ni potrjeno zato bo potrebno počakati na uradno predstavitev.

Brez dvoma bo začetek leta 2017 zanimiv za vse ljubitelje novih produktov in googlov vstop na trg pametnih ur bo prinesel potrebno osvežitev ponudbe na platformi Android.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.