Google uradno predstavil telefona Pixel 3a in 3a XL. Poceni, a zmogljiva!

Končno smo jih dočakali! Podjetje Google je namreč v okviru nedavne konference Google I/O 2019 predstavil težko pričakovana pametna mobilna telefona Pixel 3a inPixel 3a XL. Tu gre za vrhunska pametna mobilna telefona, vsaj kar se tiče mobilnega operacijskega sistema Android ter kakovosti zajetih fotografij in videoposnetkov. Kljub temu za novinca v prosti prodaji ne bo treba globoko seči v žep, saj bo za manjši model Google Pixel 3a treba odšteti le 399 evrov, za večji model Pixel 3a XL pa le 479 evrov.

Pametna mobilna telefona Google Pixel 3a in Pixel 3a XL sta v osnovi praktično enaka modeloma Pixel 3  in Pixel 3 XL, ključna razlika pa je v uporabljenih materialih. Pri novincih namreč ne najdemo stekla in aluminija, saj je ohišje izdelano iz plastike, ki pa daje občutek visoke kakovosti. Novejša modela Pixel 3a in Pixel 3a XL se razlikujeta predvsem po velikosti zaslona in s tem posledično v dimenzijah. Manjši model za prikazovanje slik uporablja zaslon gOLED s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo, ločljivostjo Full HD+, razmerjem stranic 18 proti 9 in gostoto prikaza 441 točk na palec, večji pa razpolaga s 15,2-centimetrskim oziroma 6-palčnim zaslonom gOLED, ki se prav tako ponaša z ločljivostjo Full HD+, razmerjem stranic 18 proti 9 in gostoto prikaza 402 točk na palec. Oba zaslona imata precejšen rob na zgornji in spodnji strani, ki pa ni moteč.

Strojna oprema pametnih mobilnih telefonov Google Pixel 3a in Pixel 3a XL ni pretirano zmogljiva, a vseeno dovolj dobra tudi za nekoliko zahtevnejša opravila. Ta namreč obsega mobilni procesor Snapdragon 670 podjetja Qualcomm, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov prostora za shranjevanje podatkov, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice. Med povezavami pa najdemo podporo za mobilna omrežja 4G/LTE ter nepogrešljivi brezžični povezavi Bluetooth 5.0 LE in WiFi Dual Band. Novinca ne razočarata niti na področju zajemanja fotografij in videoposnetkov, saj je za ta namen na voljo dvojno slikovno tipalo Sony IMX363 ločljivosti 12,2 milijonov slikovnih točk, spletna kamera pa ponuja ločljivost osem milijonov točk.

Zadovoljivo avtonomijo delovanja je pri pametnem mobilnem telefonu Google Pixel 3a zagotovljena z baterijo kapacitete 3.000 miliamper ur, pri modelu Pixel 3a XL pa kapacitete kar 3.700 miliamper ur. Ker oba telefona podpirata tehnologijo hitrega polnjenja, njihovo polnjenje ne bo trajalo veliko časa. Na vgrajenem pomnilniku novincev pa je pričakovano nameščen čistokrven mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

MB
13. maja, 2019 20:29

Jih boste imeli na zalogi?

Darko
16. maja, 2019 8:27

Pozdravljeni,

zagotovo bomo, vendar je le vprašanje časa, kdaj jih bo dobavitelj imel na zalogi.

Lp

Boris Zivkovic
21. julija, 2019 19:14

Problem he polnjenje akumulatorja. Ko ga priklopil na omrežje se izpiše
POCASNO POLNENJE, in telefon se polni resnično počasi. Katastrofa. Izdelek bi moral priti na trg v svoji popolni funkciji, ne pa da ga mora uporabnik pred prvo uporabo nastavljati. Katastrofa

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več