Google Pay bo še poenostavil plačevanje

Mobilno plačevanje med uporabniki pametnih mobilnih telefonov je vse bolj priljubljeno. Zaradi tega so pri podjetju Google sprejeli odločitev, da ga še dodatno poenostavijo. Tu bo šlo za prenovljeno storitev Google Pay, ki bo uporabnikom pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov omogočala izvedbo plačil kar s skeniranjem QR kod.

Uporaba QR kod bo plačevanje poenostavila do te mere, da bo za plačilo storitve ali blaga drugemu uporabniku dovolj le skeniranje njegove QR kode. Podjetje Google pa bo nato poskrbelo za prenos sredstev iz enega računa na drugega. Pri tem velja seveda omeniti, da bosta morala tako plačnik kot prejemnik plačila razpolagati s plačilnim sistemom Google Pay, sicer prenos denarja ne bo mogoč.

Kdaj bo storitev Google Pay dejansko omogočala prenos denarja zgolj s skeniranjem QR kode, zaenkrat še ni znano. Sodeč po razkritih zaslonskih slikah bi se to lahko zgodilo prav kmalu. V najboljšem primeru bi novost lahko zaživela še pred letošnjo zimo, največ koristi od nje pa bodo seveda imeli predvsem poslovni partnerji in ponudniki storitev, kjer se zahteva takojšnje plačilo, kot na primer pri obisku telovadnice ali bazena.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.