Google Nexus 5: Mobilnik, da te kap!!!

Podjetje Google naj bi že oktobra ponudilo v prodajo superzmogljivi pametni mobilni telefon Nexus 5, ki ga bo zanj pripravilo podjetje LG Electronics. Novinec naj bi bil dovolj zmogljiv tako za opravljanje najzahtevnejših poslovnih nalog kot kakovostno preživljanje prostega časa.

Podjetje Google nas je konec lanskega leta prijetno presenetilo s pametnim mobilnim telefonom Nexus 4, v letošnjem oktobru pa naj bi bil naprodaj že njegov dostojni naslednik. Na svetovnem spletu se namreč šušlja, da naj bi podjetje LG Electronics že zaključilo z razvojem superzmogljivega mobilnika Nexus 5. Na internet so zato zašle tudi strojne specifikacije novosti, ki kažejo na to, da bo ta kot nalašč tako za najzahtevnejše poslovne naloge kot kakovostno preživljanje prostega časa.

Pametni mobilni telefon LG Nexus 5, ki se bo seveda tržil pod blagovno znamko podjetja Google, naj bi za prikazovanje slik uporabljal 5,2-palčni (13,2-centimetrski) zaslon ločljivosti 1.920 X 1.080 slikovnih točk, za preračunavanje podatkov pa naj bi bil zadolžen zmogljivi 4-jedrni procesor Qualcomm Long 800 frekvence 2,3 GHz, v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete treh gigabajtov. Za shranjevanje podatkov bo na voljo 64 gigabajtov prostora.

Mobilnik Google Nexus 5 bo za zajem fotografij imel na razpolago digitalni fotoaparat ločljivosti 16 milijonov točk, za kakovostno opravljanje videokonferenc pa bo poskrbela spletna kamera ločljivosti 2,1 milijona točk. Dolgo avtonomijo delovanja bo novincu omogočila baterija kapacitete 3.300 miliamper ur, kakovostni zvočniki pa bodo, po vzoru mobilnikov podjetja HTC, »postavljeni« na prednjo stran ohišja. Podjetje Google naj bi supermobilnik Nexus 5 predstavilo sredi septembra v okviru lastne konference.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več