Gigantski telefoni vse hitreje izpodrivajo tiste z manjšimi zasloni

Nedavna raziskava analitskega podjetja Gfx je pokazala, da pametni mobilni telefoni z večjimi zasloni vse bolj pridobivajo na priljubljenosti med uporabniki storitev mobilne telefonije. Gigantski mobilniki so namreč že pričeli izpodrivati mobilnike z manjšimi zasloni, ki so med uporabniki iz dneva v dan manj priljubljeni. V zadnjem četrtletju lanskega leta je namreč število prodanih mobilnikov s 5,5-palčnimi (14-centimetrskimi) zasloni predstavljalo kar 12,8-odstotkov celotne prodaje mobilnih naprav, kar je najboljši prodajni rezultat doslej.

Pametni mobilni telefoni z gigantskimi zasloni so šli zdaleč najbolj v prodajo v Aziji, saj se je njihov tržni delež na medletni ravni celo podvojil, izjemna rast prodaje pa je bila zabeležena tudi v Evropi in na Bližnjem vzhodu. V zadnjem četrtletju lanskega leta je trgovcem s pametnimi mobilnimi telefoni z večjimi zasloni v Aziji uspelo ustvariti skupno 17,5 odstotkov prometa, na Bližnjem vzhodu 11 odstotkov in v Evropi skupno 6,4 odstotkov. Pametni mobilni telefoni z večjimi zasloni pridobivajo močno na priljubljenosti tudi v Afriki in Južni Ameriki, kjer trenutno predstavljajo 5,5 odstotni in 1,9 odstotni tržni delež.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več