Galaxy S8 že z brezžično povezavo Bluetooth 5.0?

Konec leta je zdaleč najbolj primeren čas za govorice o prihajajočih pametnih mobilnih telefonih, računalnikih in ostalih elektronskih napravah. Prihajajoči telefon Samsung Galaxy S8 ni seveda nobena izjema, saj uporabniki storitev mobilne telefonije želijo, da bi čim prej zašel na prodajne police trgovin. To pa bi se lahko glede na spletne govorice zgodilo že v mesecu februarju naslednjega leta.

Pred kratkim smo poročali o tem, da bo težko pričakovani pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 izgubil fizični gumb »domov«, bralnik prstnih odtisov pa bo vgrajen pod steklom. Poleg tega naj bi se inženirji južnokorejskega giganta odrekeli dvojnemu digitalnemu fotoaparatu na hrbtni strani, saj bi to še dodatno podražilo še tako drag pametni mobilni telefon. Novost seveda ne bo razpolagala niti s 3,5-milimetrskim priključkom za slušalke, saj ga bo nadomestil kar vmesnik USB-C.

Najnovejše govorice pa nakazujejo na to, da naj bi bil pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S8 med prvimi, ki naj bi razpolagal z brezžično povezavo Bluetooth 5.0, pa čeprav je bil standard dokončno potrjen šele na začetku meseca decembra. S tem bi uporabniki novega telefona podjetja Samsung veliko pridobili v primerjavi z ostalimi, saj se novost ponaša s kar tirikrat večjim dometom, dvakrat večjo hitrostjo (do dveh megabitov na sekundo) in osemkrat večjo prepustnostjo za komunikacijo z napravami. Poleg tega jo bo mogoče uporabljati tudi za deljenje informacij. Ko bomo mobilno napravo približali terminalu, se bodo na zaslonu pojavile koristne informacije. Poleg tega pri delovanju porabili enako količino električne energije kot današnji Bluetooth, kar pomeni, da se bo telefonu posledično povečala avtonomija delovanja.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.