Čip, ki bo čas polnjenja telefonov skrajšal za 50 odstotkov!

Pametni telefoni iz generacije v generacijo dobivajo vse zmogljivejše baterije, ki nudijo precej daljše delo, seveda pa se hkrati na račun vedno višjih mAh, sorazmerno viša čas polnjenja mobilnih naprav. Prav zaradi tega je podjetje Texas Instruments predstavilo nov čip za upravljanje polnjenja litij-ionskih baterij, ki bo takšno opravilo skrajšal tudi do 50 odstotkov. Čipi, ki so jih v podjetju poimenovali “fast charge units“, nosijo oznake bq24190, bq24192, bq24192i, bq24193, bq24195, bq24195L in bq24196. Ti temeljijo na  sistemu »impendancijske kompenzacije«, ki omogoča veliko hitrejše cikle polnjenja.

Omenjene čipe bomo lahko razen v mobilnih telefonih in tabličnih računalnikih, v prihodnosti našli tudi v 4G LTE usmerjevalnikih, Wi-Fi zvočnikih, mobilni medicinskih aparatih in ostalih mobilnih napravah, ki se napajajo s pomočjo litij-ionskih baterij. Cena enega kosa čipa znaša 1,95 evra (ob naročilu 1000 komadov), kar pomeni, da se bodo za omenjene čipe najverjetneje ogreli številni proizvajalci mobilnih naprav po vsem svetu.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več