Bomo lahko kmalu za polnjenje svojega telefona »kradli« energijo iz prijateljevega?

Če redno uporabljate pametne mobilne telefone potem zagotovo dobro veste, da avtonomija delovanja postaja vse večja težava, saj zaradi neprestane uporabe le redkokdaj preseže en dan, polnjenje pa lahko traja nekaj ur. Težava je žal prisotna tudi pri telefonih, ki imajo varčno elektroniko, saj jih dejansko uporabljamo že na vsakem koraku. Zaradi tega so se inženirji podjetja Sony odločili za patentiranje tehnologije, ki bo za vedno spremenila način, kako danes polnimo baterije pametnih mobilnih telefonov, tabličnih računalnikov in drugih mobilnih naprav.

Podjetje Sony je namreč vložilo zahtevo za patent, ki predvideva, da bi v primeru izpraznjene baterije to lahko napolnili kar brezžično in sicer preko telefona prijatelja ali znanca. Nova tehnologija dejansko temelji na tem, da bi raznovrstne naprave lahko postale vir električne energije za brezžično polnjenje mobilnih naprav, in sicer tako na poti kot tudi doma. Naprave bi bile povezane v nekakšno mrežo, podobno kot internet stvari, le da gre tu zgolj za prenašanje energije.

Pri tem se moramo zavedati, da tu gre šele za vlogo za pridobitev patenta, kar pomeni, da tovrstna tehnologija še ni nared za množično uporabo. Ker pa na tej tehnologiji delajo tudi druga vodilna računalniška in tehnološka podjetja je po vsej verjetnosti le še vprašanje časa, kdaj bo tovrstni način brezžičnega polnjenja mobilnih naprav zašel v naše vsakdanje življenje.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več