Bomo kmalu dobili telefon s kar 8 GB sistemskega pomnilnika?

V začetku letošnjega novembra so se na spletu pojavile govorice o novem pametnem mobilnem telefonu podjetja HTC, ki naj bi se brez težav kosal s konkurenčnejšimi izdelki in naj bi bil predstavljen na prihajajoči konferenci MWC 2017 v Barcelon v začetku leta 2017. Najnovejše govorice pa kažejo na to, da bo novi HTC 11 kot prvi opremljen s kar osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika. Večja količina sistemskega pomnilnika je seveda povezana z mobilnim operacijskim sistemom Android, saj ta za pravilno delovanje zahteva ogromne sistemske vire, poleg tega bo kot nalašč za predvajanje vsebin, povezanih z navidezno resničnostjo.

Če gre verjeti še ostalim spletnim govoricam, bo novi pametni mobilni telefon HTC 11 opremljen z nadvse zanimivo strojno opremo. Imel naj bi namreč 5,5-palčni (14-centimetrski) zaslon ločljivosti 2560 x 1440 slikovnih točk. Ta bo za nameček celo ukrivljen, kar bo še dodatno izboljšalo samo uporabnost mobilne naprave, zato verjamemo, da kupcev ne bo razočaral. Poleg tega naj bi novost razpolagala s kar dvojim digitalnim fotoaparatom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk. Za opravljanje videokonferenc in zajemanje selfiejev pa naj bi bila na voljo kamera ločljivosti osem milijonov točk.

Pametni mobilni telefon HTC 11 bo razpolagal še s procesorjem Snapdragon 835 in baterijo kapacitete 3.700 miliamper ur. To bomo napolnili nadvse hitro, saj bo telefon polno združljiv s tehnologijo Quick Charge 4.0. Ta bo namreč omogočala 20-odstotno hitrejše polnjenje v primerjavi s tehnologijo Quick Charge 3.0. V praksi bo to pomenilo, da bo pet minutno polnjenje zadoščalo za pet ur pogovorov. Ker bo učinkovitost polnjenja kar 30 odstotkov višja, to pomeni, da se bo naprava med samim polnjenjem precej manj segrevala, kar bo zmanjšalo nevarnost pregrevanja ter s tem možnosti za požar in celo eksplozijo.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.