Bo novi iPad zamudil zaradi težav s procesorjem A10X?

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile informacije, da naj bi podjetje Apple marcu 2017 ponudilo v prodajo kar tri nove modele svojih tabličnih računalnikov iPad. Računalniški gigant naj bi poleg 24,6-centimetrske (9,7-palčne) in 32,8-centimetrske (12,9-palčne) tablice pripravilo še tablični računalnik s 26,7-centimetrskim (10,5-palčnim) zaslonom visoke ločljivost, ki naj bi ponovno pretresel industrijo tabličnih računalnikov. Če bo temu tako verjamemo, da bomo namreč že nekaj tednov po predstavitvi nove tablice iPad ugledali na trgu bogato paleto tabličnih računalnikov, ki bodo prav tako opremljeni s 26,7-centimetrskim zasloni.

Poleg novega zaslona naj bi inženirji podjetja Apple pri novih tabličnih računalnikih poskrbeli še za manjše stranske stranice, ki naj bi bile veliko tanjše od trenutne generacije tablic. Spletne govorice omenjajo še fizični gumb Home, ki se v tem trenutku nahaja ob spodnjem robu tablice. Po neuradnih informacijah naj bi Apple odstranil fizični gumb in bralnik prstnega odtisa vgradil kar neposredno v zaslon.

Čeprav naj bi bili novi tablični računalniki iPad podjetja Apple na boljo v marcu 2017, se to po vsej verjetnosti ne bo zgodilo. Viri blizu podjetja TSMC so namreč razkrili, da ima podjetje velike težave s proizvodnjo zmogljivega procesorja A10X. Tu namreč gre za zelo zapleten 10-nanometrski proizvodni proces, ki mu očitno pri podjetju TSMC niso ravno kos. Zaradi tega bodo novi tablični računalniki iPad na voljo za prodajo šele v poletnih mesecih, v najslabšem primeru pa jih bomo ugledali šele v zgodnji jeseni leta 2017.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.