Apple končno razkril, zakaj je na skrivaj upočasnil delovanje starejših modelov telefonov iPhone!

Če uporabljate pametni mobilni telefon iPhone zagotovo veste, da je podjetje Apple s pripravo mobilnega operacijskega sistema iOS 11 namerno upočasnil delovanje starejših modelov pametnih mobilnih telefonov iPhone. Tu je šlo za upočasnjevanje pametnih mobilnih telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE in sicer ko so njihove baterije bodisi iztrošene ali skoraj izpraznjene. Ker pa to podjetje Apple uporabnikom ni takoj razkrilo, so se mnogi odločili kar za nakup novega pametnega mobilnega telefona, kar je seveda posledično razjezilo mnoge.

Apple se zaradi prikritega upočasnjevanja delovanja pametnih mobilnih telefonov iPhone mora trenutno zagovarjati pred ameriškim ministrstvom za trgovino (Department of Commerce). Ta je v zagovoru pojasnil, da uporabnikom ne razkrije namernega upočasnjevanja naprav zgolj zaradi tega, ker so se želeli prepričati, ali bo ta poteza odpravila napako, ki je bila povezana z nenadnimi izključitvami pametnih mobilnih telefonov Android. Težava je bila namreč v tem, da je nekaterim uporabnikom zaradi slabe baterije iPhone enostavno prenehal delovati in to kljub temu, da je bilo na voljo še nekaj baterije. To pa je v slabo voljo spravilo marsikaterega uporabnike priljubljenega telefona.

Podjetje Apple naj bi s pripravo mobilnega operacijskega sistema iOS 103 uporabnikom pametnih mobilnih telefonov iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6S, iPhone 7 ter iPhone SE omogočilo, da bodo ponovno lahko pohitrili delovanje njihove naprave. Za to naj bi bil potreben le klik na možnost, ki jo bomo našli v nastavitvah. Čeprav ta možnost s strani podjetja Apple še ni bila potrjena bodo uporabniki starejših telefonov iPhone nedvomno dobili možnost, da bodo preverili stanje vgrajene baterije in na enostaven način pridobili informacijo o tem, ali jo je priporočljivo zamenjati.

Podjetje Apple pa je uporabnikom starejših pametnih mobilnih telefonov iPhone že nedavno omogočil zamenjavo vgrajene baterije po zelo ugodni ceni. Menjava baterije pri nas stane okoli 43 evrov (EPL, iStyle in drugi), uporabnik pa mora običajno brez svojega iPhona zdržati do pet delovnih dni. Strošek za povrnitev iPhona v izvorno hitrost je sprejemljiv, zato se bodo za zamenjavo baterije po vsej verjetnosti odločili mnogi.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.