Apple iPhone osmešil konkurenco

Ne glede na to, da veliko tehnoloških navdušencev kritizira Apple in pametne telefone iPhone, so njihova neutemeljena mnenja v manjšini. Številke ne lažejo in Apple je v času praznikov povozil konkurenco. Slednja se v tem trenutku res lahko vpraša kaj točno sploh počne, če tako zaostaja za Applom in to skoraj že eno desetletje.

Ameriško podjetje Flurry Analytics je v času od 19. pa do 25 decembra merilo število na novo aktiviranih pametnih telefonov. Applov delež je v omenjenem obdobju znašal 44 odstotkov. Skoraj vsak drugi, na novo aktiviran pametni telefon, je tako bil iPhone. Na oddaljenem drugem mestu je sledil Samsung, ki se z 21 odstotnim deležem ne more pohvaliti. Rezultati ostalih proizvajalcev so še bolj klavrni. Huawei je dosegel 3 odsotni tržni delež medtem, ko se LG, Oppo, Xiaomi in Motorola morajo zadovoljiti vsak z dvema odstotkoma.

Zanimivo pri merjenju aktivacij je tudi velikost zaslonov. Kategorija srednje velikih pametnih telefonov postaja vse manj zanimiva. Nadomešča jo kategorija pametnih telefonov z velikimi zasloni. Delež slednjih je pri novo aktiviranih pametnih telefonih znašal 37 odstotkov oziroma za 10 odstotnih točk več kot v enakem obdobju lani. Delež srednje velikih telefonov se je v primerjavi z lani zmanjšal za devet odstotnih točk na 45 odstotkov. Tablice so uspele zadržati 8-9 odstotkov in tako niso zabeležile ne raste a hkrati tudi ne padca.

Postavlja se vprašanje zakaj iPhone tako močno dominira trg pametnih telefonov. Oglaševanje ne more biti razlog saj podjetja kot sta Samsung in Huawei investirata ogromne količine denarja. Ostaja pa brez dvoma dejstvo, da ima trg na koncu vedno prav zato je tudi v letu 2016 Apple iPhone najboljši pametni telefon.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.