Android aplikacije za Chrome OS

Podjetje Google je udeležence junijske razvojne konference I/O prijetno razveselilo s predstavitvijo možnosti, da je mogoče znotraj operacijskega sistema Google OS poganjati aplikacije pripravljene za mobilni operacijski sistem Android. Aplikacije za Android lahko znotraj operacijskega sistema Chrome OS dostopajo celo do strojne opreme računalnika, kot sta na primer mikrofon in spletna kamera. Uporabnik računalnika Chromebook lahko za nameček na zaslon prejema celo obvestila iz mobilne naprave Android v obliki izskočnih sporočil, kot so na primer opozorilo o skorajda izpraznjeni bateriji ter sporočila o prejetih klicih in prejetih kratkih sporočilih SMS.

Ker je možnost poganjanja mobilnih aplikacij za Android znotraj sistema Chrome OS naletela na veliko mero navdušenja, so programerji pripravili štiri poskusne aplikacije, ki jih je moč poganjati v obeh ekosistemih. Med njimi najdemo edinstveno aplikacijo za učenje jezikov Duolingo, priljubljeni Evernote, aplikacija za pomoč otrokom pri razvoju govora Sight Word ter aplikacija Vine za snemanje kratkih videoposnetkov in njihovo kasnejšo objavo na priljubljenem družbenem omrežju Twitter. V naslednjih nekaj mesecih naj bi programerji pripravili še bogato paleto dodatne programske opreme, ki bo namenjena za mobilne naprave Android a jo bo mogoče poganjati tudi znotraj sistema Chrome OS.

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.

Mobitrgovina.com uporablja piškotke, zaradi zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje. Piškotki se prav tako uporabljajo za namene oglaševanja in raziskave. V ta namen vas prosimo za strinjanje. Nastavitve lahko tudi kadarkoli spremenite.

Se strinjam
Ne strinjam se
Želim izvedeti več