Ali Google kupuje HTC?

Na svetovnem spletu se širijo govorice, da naj bi se Google zanimalo za nakup podjetja HTC oziroma vsaj tistega dela, ki je povezano z razvojem in proizvodnjo pametnihmobilnih telefonov in tabličnih računalnikov. Nakup bi prinesel koristi za obe strani, saj so telefoni podjetja HTC odlične kakovosti, a je njihova prodaja zelo slaba, zato je podjetje že dalj časa v resnih finančnih težavah. Poleg tega podjetje HTC že izdeluje pametne mobilne telefone za podjetje Google, kupci pa so nad njihovo kakovostjo, zmogljivostjo in uporabnostjo več kot zadovoljni.

Ali se po nakup podjetja HTC s strani podjetja Google dejansko zgodil, je težko napovedati, saj se je računalniški gigant pred kratkim že »opekel« in sicer z nakupom podjetja Motorla. Naveza namreč ni bila uspešna, podjetje pa je bilo nato prodano družbi Lenovo. Pri podjetju HTC je zgodba vseeno nekoliko drugačna, saj podjetje poleg pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov ponuja tudi očala za navidezno in razširjeno resničnost. Ta namreč v zadnjem času močno pridobivajo na priljubljenosti, povpraševanje po njih pa je iz dneva v dan večje.

Podjetje Google za nakup podjetja HTC ima seveda na voljo več kot dovolj denarja. Matično podjetje podjetja Google ima namreč takoj na voljo več kot preračunanih 79 milijard evrov kapitala.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.