5 skrivnostnih kod za odklep skritih možnosti telefona iPhone

Ali mislite, da resnično poznate vse trike s pametnim mobilnim telefonom iPhone? Tudi glede novega iPhona 7, ki je komajda zašel v prodajo? Premislite še enkrat. Tu namreč niso na voljo le skrite možnosti, kot sta na primer hiter dostop do fotoaparata ali kako podaljšati avtonomijo delovanja, ampak tudi skrite kode. Te dejansko omogočajo odklep skritih možnosti pametnega mobilnega telefona iPhone. Čeprav skrite kode ne bodo revolucionirale vaše mobilne naprave iPhone, bodo nedvomno izboljšale uporabniško izkušnjo z napravo. V nadaljevanju si poglejmo pet skritih kod, ki so morda med najzanimivejšimi.

1. Preverite koliko sprejema mobilnega signala dejansko imate na voljo

Miniaturni indikator moči mobilnega signala na pametnem mobilnem telefonu iPhone je za mnoge uporabnike dovolj. Napredni uporabniki pa se zavedajo, da ta ne prikazuje dejanske moči mobilnega signala. Za to moramo grafični prikaz pretvoriti v numeričnega. Za to zadošča, da v pametni mobilni telefon vtikamo naslednje zaporedje znakov in številk »*3001#12345#*« (brez narekovajev). Takoj za tem držite gumb za izklop mobilnega telefona vse dokler se ne prikaže drsnik, takoj za tem držite gumb »domov« toliko časa, dokler se vam ne prikaže namizje. Takoj za tem se bi vam morala ikona za moč signala »preleviti« v numerično obliko. V kolikor bo moč signala okoli -50 boste lahko predvajali videoposnetke v ločljivosti HD, pri -120 pa se boste vrnili nazaj v kameno dobo.

2. Preverite številko IMEI vašega telefona iPhone

Vas je že kdo vprašal za številko IMEI vašega pametnega mobilnega telefona iPhone. Ta je pomembna predvsem takrat, ko želimo zamenjati ponudnika mobilne telefonije, prijaviti ukraden pametni mobilni telefon ali pa ga popraviti pri pooblaščenem serviserju. Če nimate listka pri sebi s številko IMEI vašega pametnega mobilnega telefona iPhone nič za to. To številko lahko namreč prikličete tako, da vpišete kodo »*#06#« (brez narekovajev). IMEI številka se vam bo prikazala v trenutku.

3. Takoj vključite klic na čakanju

V današnjem času prejmemo zelo veliko telefonskih klicev, zato se lahko kaj hitro zgodi, da bomo spregledali kakšen drugi klic, ki je morda zelo pomemben. Teh klicev zagotovo ne bomo spregledali, če bomo na telefonu iPhone vključili čakajoči klic, za kar seveda potrebujemo le skrito kodo. Čakajoči klic bomo preklicali tako, da bomo v telefon vpisali kodo »*43#« (brez narekovajev). Če pa vam ta možnost ne bo pri srcu, jo lahko enostavno izključite z vnosom kode »#43#« (brez narekovajev).

4. Skrite vašo telefonsko številko pred neželenimi očmi

Identiteta klicočega je zelo uporaben podatek, saj uporabnik na drugi strani ve, s kom bo govoril. Ko pa kličemo nekoga zgolj za informacijo (kot na primer za rezervacijo hotela«, ni nobene potrebe po tem, da bi nekomu razkrili našo telefonsko številko. Na srečo lahko našo telefonsko številko skrijemo na sila preprost način, saj zadošča, da v telefon vpišemo kodo »*31#« (brez narekovajev). Če pa hočemo našo identiteto ponovno vključiti, pa le vpišemo kodo »#31#« (brez narekovajev).

5. Prekinite neželene klice na sila enostavni način

Včasih nastopijo trenutki, ko enostavno ne želimo odgovarjati na prejete klice, kot na primer pri gledanju naše najljubše televizijske nadaljevalke. Pogosto tu prekinitev klica ne bo prišla v poštev, saj bo klicatelj na drugi strani vedel, da z njim ne želimo govoriti. V tem primeru bo najbolje če kličočega kar preusmerimo na telefonsko tajnico in ga pokličemo kasneje. Vse kar moramo narediti tu je, da v telefon vtipkamo kodo »*#21#« (brez narekovajev). Tu morate paziti le na to, da boste telefonsko tajnico izključili takoj, ko ta be bo več potrebna. Za to le ponovno vpišite kodo »*#21#«.

Vir: racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.