130 evrov za telefon z 48MP fotoaparatom?

Kitajski proizvajalci pametnih mobilnih telefonov s pospešenim tempom lovijo ostala podjetja z inovativnimi izdelki, ki so hkrati tudi precej cenejši. Med njimi v zadnjem času izstopa podjetje Xiaomi, saj je predstavilo že marsikateri odlični pametni mobilni telefon Android. To bo povsem držalo tudi za pametni mobilni telefon Redmi Note 7, ki bo kljub nizki maloprodajni ceni primeren tudi za najzahtevnejše ljubitelje digitalne fotografije.

Pametni mobilni telefon Redmi Note 7 bo za zajem fotografij imel na voljo digitalni fotoaparat Samsung ločljivosti kar 48 milijonov slikovnih točk, ki uporablja posebno tehnologijo združevanja slikovnih točk. To pomeni, da bo novost sposobna zajemanja svetlih in bolj čistih slik, tudi v zelo slabih svetlobnih pogojih. Za globinske fotografije bo zadolžen digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov slikovnih točk, ljubitelji sebkov in videokonferenc pa bodo lahko računali na kakovostno spletno kamero ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk.

Novi pametni mobilni telefon Redmi Note 7 bo razpolagal še z zaslonom s 16-centimetrsko oziroma 6,3-palčno diagonalo polne ločljivosti in razmerjem stranic 19,5:9. Na zgornjem delu zaslona bo imel majhno izboklino za kamero, robovi zaslona pa bodo tanki v slogu sodobnih telefonov, z izjemo spodnje stranice, ki bo nekoliko debelejša. Novost bo dovolj zmogljiva tudi za najzahtevnejša opravila, saj bo opremljena z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 660 ter tremi, štirimi oziroma šestimi gigabajti pomnilnika (odvisno od različice) in 32 oziroma 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov z možnostjo razširitve. Tu bomo našli še vmesnik USB-C, klasični vhod za slušalke, vmesnik za uporabljanje z domačimi večpredstavnostnimi napravami in baterijo zmogljivosti 4.000 miliamper ur.

Nadvse zanimivi Redmi Note 7 je trenutno že mogoče prednaročili na Kitajskem, za vstopno različico (3GB/32GB) pa je treba odšteti okoli preračunanih 130. Novost bomo seveda lahko preko kitajskih spletnih strani naročili tudi mi, in sicer že kmalu.

Vir: Racunalniske novice / Google

 

Sorodne novice

 

 

Dodaj komentar

Vaš e-naslov ne bo objavljen. Vsa zahtevana polja so označena z *.